Hvorfor sjekker Getaround min kredittscore?

Artikkel oppdatert ‪30/11/2023‬

Det gjennomføres en kredittsjekk av alle norske leietakere som verifiseres med BankID. Kreditsjekken stiller krav om en score på minimum 14/100. Dersom din score er lavere eller du har betalingsanmerkninger vil du ikke få mulighet til å leie bil på Getaround.

Getaround tar på seg et stort ansvar når det inngås en leieavtale gjennom plattformen; selskapet forplikter seg til å dekke og kreve inn utgifter for bompenger, ekstra kjørte kilometer, drivstoff, mm. til utleier. I tillegg forplikter Getaround seg til å betale og kreve inn eventuell egenandel til forsikringsselskapet i tilfelle skade. På dette grunnlaget forbeholder Getaround seg retten til å kredittvurdere alle brukere av tjenesten. Du vil motta et gjenpartsbrev etter at kredittvurdering er gjort.

NB: Dersom du har aktivert kredittsperre må denne oppheves før en ny kredittsjekk kan gjennomføres. Kredittsjekkene tas via Dun & Bradstreet på vegne av oss. Ved oppheving av sperre ber vi deg ta direkte kontakt med Dun & Bradstreet. Gi beskjed til oss når kredittsperren er hevet, så kan vi ta en ny sjekk.

Av hensyn til personvern ser vi kun om du har bestått eller ikke bestått kredittsjekken. For spørsmål om din kreditt-score og hva som har blitt lagt vekt på i vurderingen kan du kontakte Dun & Bradstreet direkte.

Flere spørsmål om kredittvurdering kan sendes her.

For mer informasjon om hva en kredittsjekk er kan du se Datatilsynet sin nettside.


Denne artikkelen inneholder informasjon spesifikt for visse land. Se den internasjonale utgaven av artikkelen for andre tilfeller.

Var artikkelen til hjelp?