Slik beregnes leieprisen

Artikkel oppdatert ‪22/03/2024‬

Leieprisen er prisen betalt av leietaker ved booking av bilen. Det inkluderer ikke ekstra kostnader som manglende drivstoff, ekstra kjørelengde eller overtredelser.

Den totale leieprisen beregnes ut i fra to variabler:

  1. Inntektene dine. Dette er grunnprisen for den totale kostnaden.
  2. Ekstra kostnader på toppen av inntektene dine. Leietaker betaler for forsikring, administrasjonsgebyr og andre alternativer.

1. Inntektene dine (grunnprisen)

Pris per dag

Du setter pris per dag i priskalenderen til bilen din. Du kan sette egne priser for hver enkelt dato.

Du kan angi priser per dag ved å bruke Variabel prissetting. Du kan når som helst redigere prisen for en bestemt dato ved å bruke priskalenderen din.

Få tilgang til priskalenderen din ved å gå til Dine biler Dine biler > velg bilen > "Pris" > "Kalender".

image

Når en bil er booket, legger vi sammen prisene per dag i henhold til leiedatoene. Dette er det første trinnet når du skal beregne grunnprisen.

Om et leieforhold strekker seg over flere datoer enn dens totale varighet i dager, bruker vi datoene som utgjør mesteparten av leieforholdet.

For eksempel, hvis leieforholdet starter fredag ​​kl. 18.00 og slutter kl. 18.00 på søndag, bruker vi prisene per dag satt for lørdag og søndag.

image

Rabatter

For å holde deg konkurransedyktig med profesjonelle utleiebyråer, bruker vi automatiske rabatter på grunnprisen.

Rabatten beregnes i henhold til lengden på leieperioden:

  • Timeleie (1-8 timer): Grunnprisen for den første timen er 55 % av prisen per dag. Hver ekstra time øker basisprisen gradvis inntil full pris per dag er nådd ved 8,5 timer.
  • 1 dags leie (8,5-24 timer): Grunnprisen er prisen per dag, satt av deg.
  • 2 dagers leie eller mer (24,5 timer +): Vi gir rabatt på totalsummen av prisene per dag. Rabatten beregnes i henhold til leietiden i dager. Les mer om hvordan rabatten for lengre leieforhold fungerer.

Merk: Vårt administrasjonsgebyr trekkes fra inntektene dine. Gå til “Dine biler” > velg bilen > "Pris" for å finne ut prisen på administrasjonsgebyret

2) Tilleggskostnader for leietaker

Forsikring og veihjelp All leieforhold inkluderer forsikring og veihjelp. Prisen avhenger av blant annet land, leietid, og hvor gammel bilen er.

Vårt administrasjonsgebyr

Leietaker betaler et administrasjonsgebyr som brukes til å dekke kostnadene forbundet med drift av plattformen vår.

Utvidet forsikring

Leietakere har mulighet til å kjøpe en utvidet beskyttelsesplan. Det reduserer egenandelen og beskytter leietakeren bedre dersom det skulle oppstå en skade.

Kilometerpakke

Leietaker har muligheten til å kjøpe ekstra kilometerpakke. Les mer på Guide til kilometerjustering.

“Ung sjåfør-gebyr"

På grunn av forsikringskrav må alle sjåfører under 26 år betale en ung sjåføravgift på 200 kr per tur. Leietaker vil ikke kunne legge til en ekstrasjåfør som er under 26 år.

Ekstra kostnader

Etter leieforholdet belastes leietaker også for eventuell ekstra kjørelengde, manglende drivstoff eller trafikkovertredelser. Du blir kompensert for disse tilleggene.

Hvordan vi beregner nettoinntekten din

1) Først tar vi inntektene dine beregnet i trinn 1 ovenfor.

2) Deretter trekker vi fra administrasjonsgebyret. Dette er en fast prosentandel av grunnprisen. Gå til Dine biler> velg bilen > "Pris" for å finne administrasjonsgebyret.

3) Etter leieforholdet legger vi på eventuelle ekstrakostnader betalt av sjåføren. Vi trekker et administrasjonsgebyr eller provisjon fra noen av disse, for eksempel: ekstra kjørelengde, avgifter for påfylling av drivstoff (men ikke kostnadene for drivstoffet) selv), og enkelte overtredelser. Mer informasjon om justeringer og straffer:

Var artikkelen til hjelp?