Vilkår for biler og utleiere

Artikkel oppdatert ‪01/03/2024‬

For å bli godkjent av Getaround må bilen din:

  • være en personbil, dvs. «vanlige» biler, eller en varebil med en tillatt totalvekt under 3,5 tonn og et volum på mindre enn 13 m3. Info skal fremkomme av vognkortet. Andre typer kjøretøy er ikke forsikret: busser, bobiler, motorsykler, firhjulinger, førerkortfrie kjøretøy, osv. Du kan heller ikke leie ut bilen din via Getaround for å trekke hengere. Forsikringen vår vil ikke dekke deg.

  • være godkjent og registrert hos Statens vegvesen

  • stå parkert i landet den er registrert i

  • være dekket av en årlig forsikringspolise, minst en ansvarforsikring

  • ha gyldige kontrollsedler for EU-kontroll og vedlikehold så lenge leieforholdet varer

  • ha en kilometerstand på under 200 000 km

  • være under 15 år gammel

Vi anbefaler også at du kontakter forsikringsselskapet ditt for å undersøke om de tillater utleie av bilen i henhold til forsikringsavtalen.

Ombyggede kjøretøy er ikke tillatt på plattformen. Ved ombyggingen av et kjøretøy må dette informeres om, ellers kan det ugyldiggjøre forsikringen.

Dessuten må du stå som eier av bilen (dvs. at navnet ditt [fysisk eller juridisk person] står i vognkortet).

  • Dersom du har leaset bilen, avhenger det vanligvis av hvilken type finansieringskontrakt du har, og av finansierings eller leasingselskapet. Noen tillater det, andre ikke. Du bør finne svaret i dokumentene dine, og du kan alltids spørre finansierings- eller leasingselskapet direkte dersom du er i tvil.
  • Dersom du ønsker å leie ut bilen til en slektning på Getaround, må du ha en skriftlig autorisasjon fra eieren som tillater deg å leie ut bilen på Getaround.

Dersom du ikke overholder disse betingelsene, vil du ikke være dekket av forsikringen vår, og du må dekke kostnader for eventuelle skader selv.

NB: Biler med mange hestekrefter (Ferrari, Porsche, etc.) eller andre biler med høy verdi er ikke tillatt på plattformen på grunn av høy forsikringsrisiko.


Bilen min har fått kosmetiske skader. Kan jeg fortsatt leie den ut?

Du må sørge for at bilen er trygg å kjøre og ren før den overleveres til leietaker. Så lenge skadene ikke påvirker kjøreegenskapene til bilen eller leietaker sin sikkerhet på annen måte kan den fortsatt leies ut gjennom Getaround.

Men det er ingen unntak når det gjelder sikkerhet (bremser, dekk, lys, setebelter, etc.). Er du i tvil kan du lese vår sikkerhets sjekkliste.

Det er heller ingen unntak når det gjelder renhold: sørg for at bilen er ren innvendig og utvendig før den overleveres til leietaker.


Hvilke kvalitetsstandarder gjelder på Getaround?

Under finner du en liste over hvilke krav som stilles til bilen din for at den skal kunne leies ut. Disse er laget for å unngå problemer for både deg og dine leietakere:

  1. Kalenderen din må alltid være oppdatert. Du finner mer info om hvordan du holder kalenderen din oppdatert her.
  2. Du bør ikke kansellere leieforhold med mindre det er et helt spesielt tilfelle. Dersom du er nødt til å kansellere et leieforhold kan du lese våre kanselleringsvilkår her.
  3. Du bør gi en riktig beskrivelse av bilen din og bilder som viser den faktiske tilstanden til bilen din. Du finner våre tips here.
  4. Du bør bruke vår anbefalte pris for å unngå at prisen for din bil er for høy eller lav (mer informasjon her).
  5. Du bør kun leie ut en trygg og ren bil. Leietaker er også ansvarlig for å levere bilen tilbake i samme tilstand.
  6. Bilen din bør være godt vedlikeholdt. Du finner våre vedlikeholdstips her.
  7. Du må levere fra deg bilen med minst kvart drivstofftank. Dette betyr også at leietaker må levere bilen tilbake med samme drivstoffnivå som ved henting.


Kan jeg legge ut flere biler?

Så klart! Det er ingen øvre grense for hvor mange biler du kan leie ut. Start med en eller to biler for å lære deg hvordan tjenesten fungerer og legg deretter til flere biler etterhvert som du blir mer dreven.

Var artikkelen til hjelp?