Kom i gang med utleie

 • Slik fungerer dynamisk prising

  Ved å aktivere dynamisk prising kan du optimalisere omsetningen på bilen din.

  I perioder med lav etterspørsel får ukedager en lavere pris, mens helger får normal pris. Når etterspørselen er høy vil ukedager ha normal pris og helger får høyere pris.

  For leieforhold som løper over flere dager vil prisen bli justert individuelt for hver dag basert på reglene over. Du kan se hva rabatten/påslaget er i oversikten over leieforholdet.

  Perioder med høy og lav etterspørsel baseres på Nabobils historiske data.

 • Fullmakt til å leie ut bil

  Er du medeier av en bil, er bilen registrert på noen andre eller ønsker du å leie ut en bil på vegne av noen andre? I de tilfellene må du sende oss en fullmakt som gir deg tillatelse til å leie ut bilen på nabobil.no. 

  Om vi ikke mottar fullmakt i forkant av at leieforhold er inngått vil ikke forsikringen gjelde under leieforholdet. For mer informasjon se våre forsikringsvilkår.

  Dere kan sende inn fullmaktskjema her.

 • Krav til bilen din

  For at bilen din skal kunne registreres hos Nabobil.no, må den tilfredsstille vedlikeholds- og sikkerhetskrav, være EU-godkjent og registrert i ditt navn. Skal du leie ut en bil som ikke er registrert i ditt navn, må det sendes fullmakt via vårt kontaktskjema

  Hvis bilen er leaset eller finansiert på andre måter, bør du sjekke leieavtalen eller finansieringsvilkårene til selskapet du leaser av, før du registrerer bilen på Nabobil.no.

  Krav til bil

  • Må være registrert som person- eller varebil
  • Vekt kan ikke overstige 3500 kg
  • Gyldig forsikring på bilen (minimum ansvarsforsikring i henhold til norsk lov)
  • Bilen kan ikke være mer enn 15 år gammel (fra registreringsår)
  • Bilen må ha gyldig registreringsnummer
  • Max tillatt kilometerstand er 300 000 km.

  Registrer bilen din

  NB: Det er dessverre ikke mulig å leie ut tilhenger eller bobil gjennom Nabobil.no da dette ikke er inkludert i forsikringsavtalen.

 • Hvordan registrerer jeg min bil for utleie?

  1. Registreringsnummer

  Når du først skal registrere din bil for utleie trykker du på "Bli utleier" øverst på nabobil.no eller “Dine biler” i appen. Du fyller deretter ut registreringsnummer, også hentes informasjon direkte fra Statens Vegvesen. Gå gjennom informasjonen og sjekk at den stemmer før du går videre til neste steg. 

   

  2. Velg lokasjon og last opp bilder av bilen

  I neste steg legger du inn adressen bilen står på, og laster opp bilder av bilen. 

  Tips: For å gjøre bilen din attraktiv for potensielle leietakere er det viktig å ta gode bilder av bilen. Førsteinntrykket har mye å si, og vi anbefaler derfor at du minimum tar et par bilder utvendig og et bilde innvendig. Dette er med på å gi et godt inntrykk av din bil, og forteller leietaker hva som kan forventes.

  Når du har lastet opp bildene vil bilen være klar for publisering.

   

  3. God beskrivelse av bilen

  Det er viktig at du gir en god beskrivelse av bilen din. Leietakere setter stor pris på relevant info med et personlig preg på din bilannonse. Gjerne fortell om hva bilen egner seg til med tanke på kjørelengde, veiunderlag eller annet. Du kan også huke av for ekstrautstyr du har, slik at din bil kommer opp i søket for de leietakerne som har oppgitt at de ønsker det.

   

  4. Juster pris

  I prismodellen er det foreslåtte priser som er et standard utgangspunkt. Disse kan du selv endre ved å tilpasse prisene etter din bil. Du må sette en pris per time, døgn, uke og måned. Om leietaker kjører utover tillatt kjørelengde vil det påløpe en kostnad per ekstra kilometer. Denne prisen setter du selv i bilannonsen. Normalt pleier denne å ligge mellom 1-6 kroner. 

   

  5. Oppdater bilens kalender

  I kalenderen kan du legge inn når bilen din er ledig, garantert ledig og ikke ledig. Hvis du ikke markerer kalenderen vil bilen automatisk stå som ledig for leietakere. Utover dette kan du markere de dagene hvor bilen er garantert ledig som gjør at bilannonsen din på Nabobil.no blir mer synlig i søket. De dagene du vet at bilen er opptatt markerer du med ikke ledig.

 • Prising av bil

  For at du skal få leid ut bilen din mest mulig er det viktig at prisen på bilen din er konkurransedyktig. Vi anbefaler derfor å starte med en lav pris slik at du øker etterspørselen fra leietakere. Når du har gjennomført noen vellykkede leieforhold og fått gode tilbakemeldinger kan du øke prisen. 

  For å endre på prisinnstillingene dine trykk "Dine biler" - Velg riktig bil - klikk på "Pris". Her kan du velge leiepris per time, dag, uke og måned. Du kan også justere hvilken pris du ønsker for overkjørte kilometer. 

 • Kalender

  Vi anbefaler at du holder kalenderen din oppdatert til enhver tid. Bakgrunnen for dette er at en oppdatert kalender vil påvirke bilannonsen din i søket til leietakere. 

  Hvis du for eksempel ønsker å leie ut bilen din i påskeferien, vil man ved hjelp av "garantert ledig"-funksjonen gjøre bilen mer synlig i søket. Det samme gjelder hvis man ikke ønsker å leie ut bilen i en definert tidsperiode. På den måten slipper man å motta forespørsler i perioder hvor man vet at bilen ikke er tilgjengelig, og leietakere unngår å få avslag basert på at bilen ikke er ledig. Leietakere søker etter biler basert på dato og klokkeslett, og ved at du oppdaterer kalenderen din jevnlig vil brukeropplevelsen bli bedre for begge parter.

  Kalenderen til bil din finner du ved å trykke på "Dine biler" - velg riktig bil - "Kalender".

 • Akseptere eller avslå forespørsler

  Hvis en leietaker ønsker å leie din bil vil vedkommende sende deg en forespørsel. Som utleier kan du akseptere eller avslå denne forespørselen. Hvis du velger å akseptere forespørselen må leietakeren betale innen det har gått 24 timer, eller innen leieforholdet starter om det er mindre enn 24 timer til. Om du ønsker å gi spesialpris må du huske å gjøre dette før du trykker på "aksepter". For å gi spesialpris trykker du "gi en spesialpris" og skriver deretter inn den nye prisen for leieforholdet.

   

  Hvis leietakeren ikke legger inn en betaling innen fristen vil forespørselen utløpe, og det vil ikke bli opprettet et leieforhold. 

   

  Det er ikke alltid det passer å leie ut bilen sin, og da kan du velge å avslå forespørselen. Ved å trykke "Avslå" vil du få opp alternativer på hvorfor du velger å avslå. Her kan du velge det alternativet som passer best, eller trykke "Annet" og gi en kort beskrivelse av hvorfor.

   

  Dersom bilen din har Uten Nøkkel-teknologi og automatisk aksept, vil leietakere ha mulighet til å betale for bilen direkte. Du vil da ikke motta en forespørsel du må akseptere, da dette skjer automatisk.

 • Hva er mitt ansvar som utleier?

  Nabobil.no er ikke bare en markedsplass, men også et fellesskap av mennesker som arbeider sammen for å gjøre verden litt grønnere og transport litt smartere. Derfor er det viktig at du behandler dine leietakere med respekt og godt humør.

   

  Pass på at du:

  • Holder bilen din ren og godt vedlikeholdt, og sørger for at den er i forskriftsmessig stand
  • Svarer på alle forespørsler om leie (aksepter eller avslå)
  • Svarer leietaker raskt og høflig
  • Møter opp til avtalt tidspunkt for utlevering av nøkler og bilen
  • Fjerner eventuelle personlige eiendeler
  • Gir en tilbakemelding og gjør en rangering av leietaker på Nabobil.no etter hvert leieforhold.