Kom i gang med utleie

 • Fullmakt til å leie ut bil

  Er du medeier av en bil, er bilen registrert på noen andre eller ønsker du å leie ut en bil på vegne av noen andre? I de tilfellene må du sende oss en fullmakt som gir deg tillatelse til å leie ut bilen på nabobil.no. 

  Om vi ikke mottar fullmakt i forkant av at leieforhold er inngått vil ikke forsikringen gjelde under leieforholdet. For mer informasjon se våre forsikringsvilkår.

  Dere kan sende inn fullmaktskjema her.

 • Krav til bilen din

  For at bilen din skal kunne registreres hos Nabobil.no, må den tilfredsstille vedlikeholds- og sikkerhetskrav, være EU-godkjent og registrert i ditt navn. Skal du leie ut en bil som ikke er registrert i ditt navn, må det sendes fullmakt her

  Hvis bilen er leaset eller finansiert på andre måter, bør du sjekke leieavtalen eller finansieringsvilkårene til selskapet du leaser av, før du registrerer bilen på Nabobil.no.

  Krav til bil

  • Må være registrert som person- eller varebil
  • Vekt kan ikke overstige 3500 kg
  • Gyldig forsikring på bilen (minimum ansvarsforsikring i henhold til norsk lov)
  • Bilen kan ikke være mer enn 15 år gammel (fra registreringsår)
  • Bilen må ha gyldig registreringsnummer
  • Max tillatt kilometerstand er 300 000 km.

  Registrer bilen din

   NB: Det er dessverre ikke mulig å leie ut tilhenger eller bobil gjennom Nabobil.no da denne ikke er inkludert i forsikringsavtalen.

 • Hvordan registrerer jeg min bil for utleie?

  1. Registreringsnummer

  Når du først skal registrere din bil for utleie trykker du på "Bli utleier" som du finner øverst på forsiden til Nabobil.no. Videre fyller du inn bilens registreringsnummer.

  Kontroller deretter at alle opplysninger om ditt kjøretøy stemmer. Informasjonen er hentet direkte fra Statens Vegvesen.

  2. Velg lokasjon og last opp bilder av bilen

  Om du tillater stedstjenester vil adressen bli hentet fra din nåværende lokasjon og lagt inn i systemet. Alternativt kan du legge inn adresse din i søkefeltet manuelt. For å komme videre til din bilannonse må du laste opp bilder av bilen.

  Tips: For å gjøre bilen din attraktiv for potensielle leietakere er det viktig å ta gode bilder av bilen. Førsteinntrykket har mye å si og vi anbefaler derfor at du minimum tar et bilde utvendig og et bilde innvendig. Dette er med på å gi et godt inntrykk av din bil og forteller leietaker hva som kan forventes.

  Når du har lastet opp bildene er bilannonsen din publisert i standardformat og du er ett steg nærmere utleie.

  3. God beskrivelse av bilen

  Det er viktig at du gir en god beskrivelse av bilen din. Leietakere setter stor pris på relevant info med et personlig preg på din bilannonse. Gjerne fortell om hva bilen egner seg til med tanke på kjørelengde, veiunderlag eller annet.

  4. Juster pris

  I prismodellen er det foreslåtte priser som er et standard utgangspunkt. Disse kan du selv endre ved å tilpasse prisene etter din bil. Om en leietaker kjører utover tillatt kjørelengde vil det påløpe en ekstra kostnad per ekstra kjørte kilometer. Du kan selv bestemme hvor mye du ønsker per ekstra kilometer, normalt pleier det å ligge mellom 1-6 kr.

  5. Oppdater bilens kalender

  Her kan du legge inn tider for når bilen din er ledig, garantert ledig og ikke ledig. Hvis du ikke markerer kalenderen vil bilen automatisk stå som ledig for leietakere. Utover dette kan du markere de dagene hvor bilen er garantert ledig som gjør at bilannonsen din på Nabobil.no blir mer synlig i søket. De dagene du vet at bilen er opptatt markerer du med ikke ledig.

 • Prising av bil og tillatt kjørelengde

  For at du skal få leid ut bilen din mest mulig er det viktig at prisen på bilen din er konkurransedyktig. Vi anbefaler derfor å starte med en lav pris slik at du øker etterspørselen fra leietakere. Når du har gjennomført noen vellykkede leieforhold og fått gode tilbakemeldinger kan du øke prisen. 

  For å endre på prisinnstillingene dine trykk "Dine biler" - Velg riktig bil - klikk på "Pris". Her kan du velge leiepris per time, dag, uke og måned. Dersom du ønsker å belaste mer eller mindre enn 2 kr. per overkjørte kilometer kan du også endre dette ved å trykke på "Endre pris per km". 

 • Kalender

  Vi anbefaler at du holder kalenderen din oppdatert til enhver tid. Bakgrunnen for dette er at en oppdatert kalender vil påvirke bilannonsen din i søket til leietakere. 

  Hvis du for eksempel ønsker å leie ut bilen din i påskeferien vil man ved hjelp av "garantert ledig" funksjonen gjøre bilen mer synlig i søket. Samme gjelder hvis man ikke ønsker å leie ut bilen i en definert tidsperiode. På den måten slipper man også å motta forespørsler i perioden hvor man vet at bilen ikke er tilgjengelig, samtidig som at leietakere unngår å få avslag basert på at bilen ikke er ledig. Leietakere søker etter biler basert på dato og klokkeslett, og ved at du oppdaterer kalenderen din jevnlig vil brukeropplevelsen bli bedre for begge parter.

  Kalenderen til bil din finner du ved å trykke på "Dine biler" - velg riktig bil - "Kalender"

   

 • Akseptere eller avslå forespørsler

  Hvis en leietaker ønsker å leie din bil vil vedkommende sende deg en forespørsel. Som utleier vil du få muligheten til å akseptere eller avslå denne forespørselen. Hvis du velger å akseptere forespørselen må leietakeren betale innen det har gått 24 timer eller innen leieforholdet starter om det er mindre enn 24 timer til. Om du ønsker å gi spesialpris må du huske å gjøre dette før du trykker på "Aksepter". For å gi spesialpris trykker du "Gi en spesialpris" og skriver deretter inn den nye prisen for leieforholdet.

  Hvis leietakeren ikke legger inn en betaling utløper leieforholdet, og det betyr at det ikke blir opprettet et leieforhold. 

  Det er ikke alltid det passer å leie ut bilen sin, og da kan du velge å avslå forespørselen. Ved å trykke "Avslå" vil du få opp alternativer på hvorfor du velger å avslå. Her kan du velge det alternativet som passer best, eller trykke "Annet" og gi en kort beskrivelse av hvorfor.

 • Hva er mitt ansvar som utleier?

  Nabobil.no er ikke bare en markedsplass, men også et fellesskap av mennesker som arbeider sammen for å gjøre verden litt grønnere og transport litt smartere. Derfor er det viktig at du behandler dine leietakere med respekt og godt humør.

  Pass på at du:

  • Svarer på alle forespørsler om leie (aksepter eller avslå)
  • Svarer leietaker raskt og høflig
  • Møter opp til avtalt tidspunkt for utlevering av nøkler og bilen
  • Holder bilen din ren og godt vedlikeholdt
  • Fjerner eventuelle personlige eiendeler
  • Sørger for gode opplevelser for leietakere 
  • Gir en tilbakemelding og gjør en rangering av leietaker på Nabobil.no etter hvert leieforhold.