Kom i gang med utleie

 • Prising av bil og tillatt kjørelengde

  For at du skal få leid ut bilen din mest mulig er det viktig at prisen på bilen din er konkurransedyktig. Vi anbefaler derfor å starte med en lav pris slik at du øker etterspørselen fra leietakere. Når du har gjennomført noen vellykkede leieforhold og fått gode tilbakemeldinger kan du øke prisen. 

  For å endre på prisinnstillingene dine trykk "Dine biler" - Velg riktig bil - klikk på "Pris og kjørelengde". Her kan du velge leiepris per time, dag, uke og måned. Videre kan du registrere hvor mange kilometer som er inkludert per dag, uke og måned. Dersom du ønsker å belaste mer eller mindre enn 2 kr. per overkjørte kilometer kan du også endre dette ved å trykke på "Endre pris per km". 

 • Krav til bilen din

  For at bilen din skal kunne registreres hos Nabobil.no, må den tilfredsstille vedlikeholds- og sikkerhetskrav, være EU-godkjent og registrert i ditt navn. Skal du leie ut en bil som ikke er registrert i ditt navn, må det sendes fullmakt til hjelp@nabobil.no. 

  Hvis bilen er leaset eller finansiert på andre måter, bør du sjekke leieavtalen eller finansieringsvilkårene til selskapet du leaser av, før du registrerer bilen på Nabobil.no.

  Krav til bil

  • Må være registrert som person- eller varebil
  • Vekt kan ikke overstige 3500 kg
  • Gyldig forsikring på bilen (minimum ansvarsforsikring i henhold til norsk lov)
  • Bilen kan ikke være mer enn 15 år gammel (fra registreringsår)
  • Bilen må ha gyldig registreringsnummer
  • Max tillatt kilometerstand er 300 000 km.

  Registrer bilen din

   NB: Det er dessverre ikke mulig å leie ut tilhenger eller bobil gjennom Nabobil.no da denne ikke er inkludert i forsikringsavtalen.

 • Hvordan registrerer jeg min bil for utleie?

  1. Registreringsnummer

  Når du først skal registrere din bil for utleie trykker du på "Bli utleier" som du finner øverst på forsiden til Nabobil.no. Videre fyller du inn bilens registreringsnummer.

  Kontroller deretter at alle opplysninger om ditt kjøretøy stemmer. Informasjonen er hentet direkte fra Statens Vegvesen.

  2. Velg lokasjon og last opp bilder av bilen

  Om du tillater stedstjenester vil adressen bli hentet fra din nåværende lokasjon og lagt inn i systemet. Alternativt kan du legge inn adresse din i søkefeltet manuelt. For å komme videre til din bilannonse må du laste opp bilder av bilen.

  Tips: For å gjøre bilen din attraktiv for potensielle leietakere er det viktig å ta gode bilder av bilen. Førsteinntrykket har mye å si og vi anbefaler derfor at du minimum tar et bilde utvendig og et bilde innvendig. Dette er med på å gi et godt inntrykk av din bil og forteller leietaker hva som kan forventes.

  Når du har lastet opp bildene er bilannonsen din publisert i standardformat og du er ett steg nærmere utleie.

  3. God beskrivelse av bilen

  Det er viktig at du gir en god beskrivelse av bilen din. Leietakere setter stor pris på relevant info med et personlig preg på din bilannonse. Gjerne fortell om hva bilen egner seg til med tanke på kjørelengde, veiunderlag eller annet.

  4. Juster pris og tillatt kjøreavstand

  I prismodellen er det foreslåtte priser som er et standard utgangspunkt. Disse kan du selv endre ved å tilpasse prisene etter din bil. Maks tillatt kjøreavstand bestemmer du også selv ved å fylle ut feltene. Om en leietaker kjører utover tillatt kjørelengde vil det påløpe en ekstra kostnad på 2 kr per ekstra kjørte kilometer. Dette er en standardpris som kan endres og pleier å ligge mellom 1-6 kr.

  5. Oppdater bilens kalender

  Her kan du legge inn tider for når bilen din er ledig, garantert ledig og ikke ledig. Hvis du ikke markerer kalenderen vil bilen automatisk stå som ledig for leietakere. Utover dette kan du markere de dagene hvor bilen er garantert ledig som gjør at bilannonsen din på Nabobil.no blir mer synlig i søket. De dagene du vet at bilen er opptatt markerer du med ikke ledig.

  Har du andre spørsmål vedrørende bilannonsen din? Ta kontakt på hjelp@nabobil.no

 • Kalender

  Vi anbefaler at du holder kalenderen din oppdatert til enhver tid. Bakgrunnen for dette er at en oppdatert kalender vil påvirke bilannonsen din i søket til leietakere. 

  Hvis du for eksempel ønsker å leie ut bilen din i påskeferien vil man ved hjelp av "garantert ledig" funksjonen gjøre bilen mer synlig i søket. Samme gjelder hvis man ikke ønsker å leie ut bilen i en definert tidsperiode. På den måten slipper man også å motta forespørsler i perioden hvor man vet at bilen ikke er tilgjengelig, samtidig som at leietakere unngår å få avslag basert på at bilen ikke er ledig. Leietakere søker etter biler basert på dato og klokkeslett, og ved at du oppdaterer kalenderen din jevnlig vil brukeropplevelsen bli bedre for begge parter.

  Kalenderen til bil din finner du ved å trykke på "Dine biler" - velg riktig bil - "Kalender"

   

 • Akseptere eller avslå forespørsler

  Hvis en leietaker ønsker å leie din bil vil vedkommende sende deg en forespørsel. Som utleier vil du få muligheten til å akseptere eller avslå denne forespørselen. Hvis du velger å akseptere forespørselen må leietakeren betale innen det har gått 24 timer eller innen leieforholdet starter om det er mindre enn 24 timer til. Om du ønsker å gi spesialpris må du huske å gjøre dette før du trykker på "Aksepter". For å gi spesialpris trykker du "Gi en spesialpris" og skriver deretter inn den nye prisen for leieforholdet.

  Hvis leietakeren ikke legger inn en betaling utløper leieforholdet, og det betyr at det ikke blir opprettet et leieforhold. 

  Det er ikke alltid det passer å leie ut bilen sin, og da kan du velge å avslå forespørselen. Ved å trykke "Avslå" vil du få opp alternativer på hvorfor du velger å avslå. Her kan du velge det alternativet som passer best, eller trykke "Annet" og gi en kort beskrivelse av hvorfor.

 • Markedsplassen

  Opplever du at bilen din ikke generer mange nok leieforhold? Markedsplassen gir deg muligheten til å leie ut bilen din oftere. Ved hjelp av et par tastetrykk kan du nå sende tilbud til leietakere som leter etter bil, men ikke har reservert bil enda. Du vil få muligheten til å sende tilbud til leietakere dersom din bil passer med leietaker sitt siste søk; biltype, prisklasse og leieperiode.

  Eksempel:
  Lars har søkt etter en Nissan Leaf i Oslo for tre dager 10. - 13. oktober og har sendt ut forespørsler om leie til to utleiere, hvor totalpris tilsvarer ca. 1050 kr. Lars har ikke fått svar på en liten stund, men her kommer Markedsplassen inn i bildet. Nabobil legger leieforholdet ut til anbud og som utleier får du en varsel via app om din bil passer Lars sitt siste søk. Utleiere som har ledig bil kan dermed sende tilbud til Lars. Lars velger selv hvilket av tilbudene han ønsker å reservere.

 • Hva er mitt ansvar som utleier?

  Nabobil.no er ikke bare en markedsplass, men også et fellesskap av mennesker som arbeider sammen for å gjøre verden litt grønnere og transport litt smartere. Derfor er det viktig at du behandler dine leietakere med respekt og godt humør.

  Pass på at du:

  • Svarer på alle forespørsler om leie (aksepter eller avslå)
  • Svarer leietaker raskt og høflig
  • Møter opp til avtalt tidspunkt for utlevering av nøkler og bilen
  • Holder bilen din ren og godt vedlikeholdt
  • Fjerner eventuelle personlige eiendeler
  • Sørger for gode opplevelser for leietakere 
  • Gir en tilbakemelding og gjør en rangering av leietaker på Nabobil.no etter hvert leieforhold.