Registrering av din bil

 • Hvordan registrerer jeg min bil for utleie?

   

  1. Registreringsnummer 
   Når du først skal registrere din bil for utleie trykker du på `Legg til min bil´ øverst til høyre på forsiden til Nabobil.no. Videre fyller du inn bilens registreringsnummer:

   Sjekk så om alle opplysninger om ditt kjøretøy stemmer. Informasjonen er hentet direkte fra Statens Vegvesen.


  2. Velg lokasjon og last opp bilder av bilen
   Om du tillater stedstjenester vil adressen bli hentet fra din nåværende lokasjon og lagt inn i systemet. Om ikke kan du legge inn din adresse i søkefeltet manuelt. For å komme videre  med din bilannonse må du laste opp bilder av bilen. Ta gjerne flere bilder av alle bilens sider, interiør og andre egenskaper du ønsker å vise frem.   Dra så filene over i vinduet og last opp:   Når du har lastet opp bildene er bilannonsen din publisert i standardformat og du er ett steg nærmere utleie:


  3. Juster pris og tillatt kjøreavstand
   Nå kan du redigere annonsen slik du selv vil. I prismodellen er det foreslåtte priser som er et standard utgangspunkt. Disse endrer du selv for å passe til din bil. Maks tillatt kjøreavstand bestemmer du også selv ved å fylle ut feltene. Om en leietaker kjører utover tillatt kjørelengde vil det påløpe en ekstra kostnad på 2 kr per ekstra kjørte kilometer. Dette er en standardpris som kan endres og pleier å ligge mellom 1-6 kr.
  4. Oppdater bilens kalender
   Her kan du legge inn tider hvor din bil er ledig, garantert ledig og ikke ledig. Alle dager du ikke markerer vil automatisk stå som ledig. Utover dette kan du markere de dagene hvor bilen er garantert ledig som gjør bilannonsen mer synlig. De dagene du vet at bilen er opptatt markerer du med ikke ledig. • Hvordan gjøre bilannonsen attraktiv med gode bilder

  For å gjøre din bil attraktiv for potensielle leietakere er det viktig å ta gode bilder av bilen. Vi anbefaler at du minimum tar ett bilde utvendig og ett innvendig. Dette er med på å gi et godt inntrykk av din bil og forteller leietaker hva som kan forventes.  

  Her er noen eksempler:   For å endre bildene på din bilannonse må du klikke på `Mine biler´>> velge riktig bil >> Klikke på `Bilder´. Her vil du få muligheten til å slette bilder, laste opp nye og bestemme rekkefølgen på bildene. Bildet som ligger øverst vil fungere som hovedbilde i din bilannonse.  

  Slik ser det ut i din konto: 

 • Prising av bil og tillatt kjørelengde

  I prismodellen er det foreslåtte priser som er et standard utgangspunkt. Disse endrer du selv for å passe til din bil. Maks tillatt kjøreavstand bestemmer du også selv ved å fylle ut feltene. Om en leietaker kjører utover tillatt kjørelengde som du har satt for under leieforhold vil det påløpe en ekstra kostnad på 2 kr per ekstra kjørte kilometer. Dette er en standardpris som kan endres og pleier å ligge rundt 1-6 kr.

  For at du skal få leid ut bilen din mest mulig er det viktig at prisen på bilen din er attraktiv. Vi anbefaler derfor å starte med en lav pris slik at du øker etterspørselen fra leietakere. Når du har gjennomført noen vellykkede leieforhold og fått gode tilbakemeldinger kan du øke prisen. 

  For å endre på prisinnstillingene dine trykk `Mine biler´ >> velg riktig bil >> klikk på `Pris og avstand´. Her kan du velge leiepris per time, dag, uke og måned. Videre kan du registrere hvor mange kilometer som er inkludert per dag, uke og måned. Dersom du ønsker å belaste mer eller mindre enn 2 kr. per overkjørte kilometer kan du også endre dette. 

  Slik ser det ut i din konto: 

 • Gi en god beskrivelse av bilen din

  Det er viktig at du gir en god beskrivelse av bilen din. Leietakere setter stor pris på relevant info med et personlig preg på din bilannonse. Gjerne fortell om hva bilen egner seg til med tanke på kjørelengde, veiunderlag eller annet. 

  For å endre beskrivelsen av din bil trykk på `Mine biler´>> velg riktig bil >> du vil dermed bli sent til menyvalget `Generelt´. 

  Slik ser det ut i din konto: 

 • Hvor ofte må jeg oppdatere kalenderen min?

  Vi anbefaler at du holder kalenderen din oppdatert til en hver tid. I kalenderen kan du huke av for datoer hvor bilen din ikke er ledig, og også for datoer bilen din er garantert ledig. Ved å gjøre dette slipper du å motta forespørsler de dagene bilen din ikke er ledig samtidig som leietakere unngår å få avslag basert på at bilen ikke er ledig. Leietakere søker etter biler basert på dato og klokkeslett, og ved at du oppdaterer kalenderen din jevnlig vil brukeropplevelsen bli bedre for begge parter.

  Slik ser din bilkalender ut:

 • Hvordan sletter jeg min bil?

  Om du ønsker å slette bilen din kan du følge disse stegene:

  1. Trykk på ‘Mine biler’ og velg bilen du ønsker å slette
  2. I menyen til venstre, trykk på ‘Tilgjengelighet og kalender’
  3. Nederst til høyre finner du den røde knappen ‘Slett denne bilen’

  Bilen din skal nå være slettet. Vi ønsker deg velkommen til å publisere bilen din ved en senere anledning eller fortsette som leietaker på vår plattform.