Kom i gang med å leie

 • Avbryte en forespørsel

  Avbryte en forespørsel

  Du kan ikke avbryte en forespørsel. Forespørselen vil utløpe etter 24 timer om utleier ikke avslår forespørselen. Vær oppmerksom på at det ikke foreligger en reservasjon før leieforholdet faktisk er betalt for av deg gjennom Nabobil.no.

  Hvis du ønsker å sende ut flere forespørsler samtidig er dette fullt mulig, og du velger selv hvem du vil betale for om du får flere aksepter fra forskjellige utleiere.

  Utleieren svarer ikke

  Om du ikke får svar på en forespørsel anbefaler vi at du sender ut flere. Utleiere har 24 timer til å svare på en forespørsel. Du har mulighet til å sende ut så mange forespørsler du ønsker. Om du får flere forespørsler akseptert, kan du velge hvilken bil du vil betale for. De du velger å ikke betale for vil få en varsel om at du har valgt en annen bil denne gangen. 

 • Hva er kvalifikasjonene for å leie bil?

  For å leie bil hos oss, må du:

  • ha gyldig førerkort klasse B
  • godkjennes i kredittsjekk gjennomført av Bisnode (minimum score 19/100)
  • være minimum 20 år gammel for å leie ordinære biler
  • være minimum 30 år gammel for å leie biler som har 250 hestekrefter eller mer.
  • verifisere din identitet med BankID eller førerkort og pass
  • verifisere ditt telefonnummer via SMS

  Leietakere under 26 år må betale et ung sjåfør gebyr på 100,- per påbegynte leiedøgn. 

  NB: Selv om du oppfyller alle kravene over, forbeholder vi oss retten til å nekte leietakere medlemskap hos Nabobil.no.

  Nabobil har midlertidig endret sine vilkår når det gjelder verifisering av førerkort som er utstedt i land utenfor Norden (Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island). Dersom ditt førerkort er utstedt i et annet land vil du dessverre ikke få anledning til å leie bil gjennom Nabobil. 

   

 • Leie av elbil

  På Nabobil.no finner du et godt utvalg av elbiler, og det er vi stolte av! Å leie en elbil er ikke helt det samme som å leie en diesel- eller bensindrevet bil.

  Her er et par ting som er verdt å tenke på:

  • Bilen skal leveres med minimum samme batterinivå som ved henting med mindre annet er avtalt med utleier.
  • Leietaker skal dekke utgifter forbundet med lading under leieforholdet.
  • Vi anbefaler ikke at man leier elbil med kort rekkevidde dersom man skal kjøre langt.
  • Rekkevidden på elbilene varierer fra bil til bil og er stort sett oppgitt i bilannonsen.
  • Benytter man elbil på lengre turer er man selv ansvarlig for å planlegge stopp på ladestasjoner.

  Dersom bilen kjøres tom for strøm vil du bli belastet egenandel for veihjelp 500,- kroner gjennom If sin kaskoforsikring.

 • Pris og kilometer inkludert

  Pris ved leie av bil 

  Etter at du har valgt hvilket sted du ønsker å leie bil, samt lagt inn ønsket tidsperiode vil du få opp et beløp for de ulike bilene. Dette er totalprisen for hva det koster å leie bilen i den angitte tidsperioden du har valgt. Det er eierne av bilene som bestemmer prisen for utleie og vi i Nabobil.no har ingen påvirkning på dette. 

   

  Antall kilometer inkludert 

  Hvert leieforhold inneholder et bestemt antall inkluderte kilometer som er satt i bilannonsen til utleier. For hver kilometer kjørt over grensen blir du belastet etter en bestemt sats satt av utleier som er oppgitt i bilannonsen. Denne satsen varierer stort sett mellom 1,- og 6,- kroner.

  Før du sender forespørsel vil informasjon om pris for leieforhold og antall inkluderte kilometer være synlig. Når du fyller ut leveringsskjemaet ved tilbakelevering av bilen vil du se om du blir belastet for ekstra kostnader, for eksempel om du har kjørt lenger enn antall inkluderte kilometer.

  NB: Hvis du legger inn ønsket kilometer inkludert når du søker på biler, vil kjørelengden du oppgir bli inkludert i prisen som vises i søket. Det betyr at hvis du feks. søker på en bil i Oslo fra 1. januar klokken 09:00 - 2. januar klokken 09:00, og du legger inn at du ønsker 400 kilometer i leien, vil prisene som kommer opp i søket ta høyde for at du skal kjøre 400 kilometer. Søket vil da vise totalprisen for leie av bilene pluss de eventuelt ekstra kilometerene som er lagt til. Du betaler da først for leieprisen av bilen, og ved levering av bilen vil det komme en tilleggskostnad for de ekstra kilometerne du ønsket at skulle være inkludert. 

   

   

   

   

 • Markedsplassen

  Har du sendt ut flere forespørsler og enda ikke fått svar? Markedsplassen gir deg som leietaker økt sjanse for å skaffe deg bil. Dette er en løsning som gjør at vi i Nabobil kan legge ut ditt leieforhold på “anbud” og utleiere kan sende deg tilbud. Ditt leieforhold blir sendt til utleiere med biler som samsvarer med søket du opprinnelig foretok. Dette innebærer pris, biltype, område og andre spesifikasjoner. Utleiere kan tilby deg samme pris eller velge å gi en lavere pris.


  Eksempel:

  Lars har søkt etter en Nissan Leaf i Oslo for tre dager 10. - 13. oktober og har sendt ut forespørsler til to utleiere, hvor totalpris tilsvarer ca. 1050 kr. Lars har ikke fått svar på en liten stund, men her kommer Markedsplassen inn i bildet. Nabobil legger da ut leieforholdet til anbud og utleier Marcus får en varsel via sin app. Marcus har ledig bil og ønsker å leie ut til Lars og sender dermed et tilbud til han. Samtidig gjør tre andre utleiere det samme. Nå har Lars gått fra to ubesvarte forespørsler til fire aksepter på kort tid. Lars bestemmer selv hvilket av tilbudene han ønsker å reservere.

 • Send forespørsel om å leie bil

  1. Logg deg inn på din Nabobil-bruker 

  2. Skriv inn stedet du ønsker å leie bil og deretter fyll ut ønsket hente- og leveringsdato 

   Etter at du har fylt inn sted, hente- og leveringsdato samt klokkeslett trykker du på "Vis biler i nabolaget". Her vil du få opp utvalget av biler i ditt nærområde. Vi anbefaler deg å filtrere søket etter hva slags bilbehov du har. Filtreringsmulighetene finner du over utvalget av biler på venstresiden ved å trykke på "Filter"-knappen. 

  3. Send forespørsel 

   Etter å ha valgt minimum 3 biler sender du forespørselene ved å trykke på "Send forespørsel" som du finner på venstre siden i søket. Når du trykker her skal det komme opp en ny fane fra høyre side. Her skal du skrive en melding til utleierne. Vi anbefaler at du utdyper hva du skal bruke bilen til og hvor du har tenkt til å kjøre. Eierne av bilene setter stor pris på å få vite hvem som leier bilen og hva den skal brukes til.

   NB: Det er ikke mulig å leie to biler samtidig. Dette er fordi det fysisk ikke er mulig å kjøre to biler samtidig og du vil ikke kunne få dobbel forsikring i den aktuelle perioden. 

   Du kan derimot avslutte et leieforhold samme dag som du starter et annet. 

 • Spesialtilbud

  Når du sender en forespørsel til utleieren kan du i meldingen spørre om en spesialpris. Om utleier ønsker å gi spesialtilbud kan dette gjøres før forespørselen blir akseptert. Husk at utleier selv tar valget om det skal bli gitt spesialtilbud eller ikke, og vi ber om at dette blir respektert.