Slik fungerer Nabobil

 • Hvorfor gjør Nabobil en kredittvurdering av meg?

  Det gjennomføres en kredittsjekk av alle våre leietakere med krav om en score på minimum 10/100. Dersom din score er lavere eller du har betalingsanmerkninger vil du ikke få mulighet til å bruke Nabobil.no som leietaker. Dette inkluderer å være ekstra sjåfør ved et leieforhold.

  Nabobil.no tar på seg et stort ansvar når det inngås en leieavtale gjennom plattformen; selskapet forplikter seg til å dekke og kreve inn utgifter for bompenger, ekstra kjørte kilometer, drivstoff, mm. til utleier. I tillegg forplikter Nabobil.no seg til å betale og kreve inn eventuell egenandel til forsikringsselskapet i tilfelle skade. På dette grunnlaget forbeholder Nabobil.no seg retten til å kredittvurdere alle brukere av tjenesten. Du vil motta et gjenpartsbrev etter at kredittvurdering er gjort. 

  NB: Dersom du har aktivert kredittsperre må denne oppheves før du kan få en ny vurdering. Det er Bisnode som gjennomfører alle våre kredittsjekker. Ved oppheving av sperre ber vi deg ta direkte kontakt med Bisnode (www.bisnode.no). Gi beskjed til oss når kredittsperren er hevet, så kan vi gjøre en ny sjekk.

  Av hensyn til personvern ser vi kun om du har bestått eller ikke bestått kredittsjekken. For spørsmål om din kredittscore og hva som har blitt lagt vekt på i vurderingen kan du kontakte Bisnode.

  Ytterligere spørsmål om kredittvurdering kontakt oss her.

 • Alderskrav

  Aldersgrensen for å leie bil via Nabobil.no er 20 år for alle ordinære biler.

  Leietakere under 26 år må betale et ung sjåfør gebyr på 100,- per påbegynte leiedøgn. 

  Hvis man ønsker å leie en bil som har 250 hestekrefter eller mer, er man nødt til å være over 30 år. Det er ditt ansvar som utleier å se til at riktig antall hestekrefter står i spesifikasjonen til bilen. Dette finner du under "Mine biler" og deretter "Spesifikasjoner" i menyen til venstre.

 • Hvordan fungerer Nabobil?

  Visste du at norske biler i snitt står stille mer enn 23 timer per dag? Nabobil.no er en markedsplass som kobler privatpersoner som trenger en bil med andre privatpersoner som leier ut en bil. Hvis du trenger en bil, kan du bruke vår plattform til å finne den bilen i nærheten av deg som passer dine behov, enten det er i jobbsammenheng, tur til handlesenteret, helgetur eller ferie. Her er det mange muligheter! 

  Vi har Nabobiler tilgjengelig over hele landet! Bruk søkefunksjonen og søk på adresse, tettsted eller by for å se om det er noen Nabobiler tilgjengelig i ditt nabolag.

 • Hva betyr forespørsel, aksept, avslag, reservasjon og kansellert?

  På Nabobil.no vil du som leietaker og utleier se diverse statuser på leieforhold, avhengig av hvor langt de er kommet i prosessen. Videre kan du lese en komplett liste over disse statusene og hva de betyr.

  • Forespørsel: leietaker sender en forespørsel ved å velge ønsket leieperiode og beskrive hva bilen skal brukes til.

  • Aksept: når utleier har mottatt en forespørsel fra en leietaker kan han/hun velge å akseptere forespørselen dersom bilen er tilgjengelig for utleie. 

  • Avslag: når utleier har mottatt en forespørsel fra en leietaker kan han/hun velge å avslå forespørselen dersom bilen ikke er tilgjengelig for utleie.

  • Bekrefte: når leietaker har fått aksept på sin forespørsel må leieforholdet bekreftes gjennom betaling for leieforholdet, som skjer gjennom Nabobil.no.

  • Reservasjon: når betalingen er godkjent vil leieforholdet få status reservert og det foreligger en bindende avtale mellom utleier og leietaker for den angitte leieperioden. 

  • Kansellert: dersom utleier eller leietaker er nødt til å kansellere leieforholdet, vil leieforholdet få status som kansellert. 

  • Avhentet: når leietaker henter bilen skal det elektroniske henteskjemaet fylles ut ved å ta bilder av bilen, registrere kilometerstand og drivstoffnivå. Når dette er gjort vil leieforholdet få status avhentet. 

  • Ferdigstilt: når leietaker leverer bilen skal det elektroniske leveringsskjemaet fylles ut ved å ta bilder av bilen, registrere bompenger, kilometerstand og drivstoffnivå. Når dette er gjort vil leieforholdet få status ferdigstilt. 
 • Hvordan sletter jeg min bil?

  Om du ønsker å slette bilen din kan du følge disse stegene:

  1. Trykk på "Dine biler" og velg bilen du ønsker å slette
  2. I menyen under tilgjengelighet trykker du på "Bilen din er publisert på Nabobil.no
  3. Nederst i denne fanen finner du teksten "Dersom du har solgt bilen, eller av andre grunner ikke lenger ønsker å ha den registrert, kan du slette bilen". Ved å trykke på "slette bilen" vil du fjerne bilen fra Nabobil.no

  Når du sletter bilen din vil all historikk i form av anmeldelser bli fjernet.

  Vi ønsker deg velkommen til å publisere bilen din ved en senere anledning eller fortsette som leietaker på vår plattform. 

 • Hvordan fungerer verving?

  Når du inviterer en venn til å bruke Nabobil.no, får både du og vennen din kreditt på neste leieforhold hos oss. Det vil si at du får plusspoeng på Nabobilkontoen din slik at det blir billigere neste gang du leier.

  Inviter en venn til Nabobil.no

  Slik fungerer det:

  • Du inviterer en venn gjennom e-post, Facebook, Twitter, eller ved å kopiere og lime inn den unike lenken din.
  • Vennen din registrerer seg via invitasjonen du sendte.
  • Vennen din har nå fått 200 kroner i kreditt registrert på sin konto som han/hun kan bruke på sitt neste leieforhold hos oss.
  • Når vennen din har fullført sitt første leieforhold, vil du få 200 kroner i kreditt som du kan bruke på ditt neste leieforhold. (Gjelder ikke ved utleie av egen bil)
  • Hvis vennen din registrerer sin egen bil for utleie og den bilen blir leid ut, vil du få 600 kroner i kreditt hos oss.

  • Du kan tjene opp til 800 kroner i kreditt per venn du verver, og du kan verve så mange du vil!

   

  NB: Du kan ikke bruke kreditten din på leieforhold som du allerede har betalt for.

   

 • Hvordan sletter jeg min konto?

  Om du ønsker å slette profilen din på Nabobil.no kan du følge disse stegene:

  1) Trykk på "Rediger profil"
  2) I menyen til venstre, trykk på "Passord og kontoinnstillinger"
  3) Nederst til høyre finner du den røde knappen "Slett kontoen min"

  Nå skal kontoen din være slettet. Vi ønsker deg velkommen tilbake ved en senere anledning.