Utleie av din bil

 • Bompenger, drivstoff og bøter

  Bompenger

  Leietaker er ansvarlig for å skrive inn bompengebeløp i leveringsskjemaet ved levering av bilen. Det blir anbefalt å benytte en bompengekalkulator om man ikke har kontroll på passeringene man har vært gjennom. Beløpet som fylles inn blir trukket fra betalingskortet til leietaker, og pengene blir utbetalt til deg. Det belastes ikke administrasjonsgebyr på bompenger.

  Om leietaker ikke vet hva han/hun skylder i bompenger, kan du som utleier laste opp en oversikt over antall passeringer og beløp. Bruk funksjonen "eksporter til fil" på AutoPASS → Min side  for å eksportere data for perioden du ønsker oppgjør for. Last deretter opp csv filen på vår side for bompengeoppgjør.

  Dersom du ikke har AutoPASS i din bil, kan du laste opp krav for bompasseringer i løsningssenteret. Pass på at vedlegget du laster opp inkluderer registreringsnummer, tidspunkt for passeringer og beløp. 

   

  Drivstoff

  Leietaker er ansvarlig for å levere tilbake bilen med minimum samme drivstoffnivå som ved henting, med mindre annet er avtalt med utleier. 

  Ved henting og levering registrerer leietaker drivstoffnivå på en skala fra 0% - 100%. Dersom leietaker ikke fyller drivstoff regnes det 25 kr per manglende liter.

  Nabobil belaster ikke administrasjonsgebyr for drivstoff og pengene tilfaller utleier i sin helhet. 

   

  Bøter

  Det er leietakers ansvar å rydde opp i eventuelle bøter som har oppstått under leieforholdet. Hvis leietaker varsler oss eller deg og betaler den selv, trenger du ikke å tenke mer på det.

  Hvis du finner en parkeringsbot på bilen eller boten blir sendt til deg, kan du laste den opp på løsningssenteret. Leietaker får da mulighet til å akseptere kravet og bli trukket for dette. Du får pengene igjen på neste utbetaling fra oss. Dersom leietaker ikke svarer på kravet, vil kravet eksaleres til kundeservice. Husk at vi må se dato og tidspunkt for boten samt årsak for at du skal få full refusjon. Du må selv passe på å betale faktura innen fristen, slik at det ikke påløper forsinkelsesgebyrer. 

   

  Ikke betalt parkeringsavgift etter levering: Dersom leietaker parkerer et sted som krever betaling må leietaker gi beskjed til utleier om at avgift må betales i løpet av 24 timer. Om bot er skrevet ut før 24 timer er utløpt er leietaker ansvarlig.

   

  Feilparkering ved levering: For feilparkering bør leietaker holdes ansvarlig så lenge bot er skrevet ut innenfor 48 timer etter at bilen er levert.

   

  Vær oppmerksom på at Nabobil.no er ikke ansvarlig for avgifter lagt på ubetalte bompenger eller parkeringsbøter.


  Dersom du har mottatt en fartsbot kan du sende den til oss. Vi vil hjelpe deg med å omadressere denne boten via politiets ATK-senter, slik at den tilfaller riktig person.

 • Hvor mange kilometer er inkludert i et leieforhold?

  Alle biler på Nabobil er omfattet av den samme kilometermodellen. Dette er gjort for å sørge for at utleier har kontroll på inntekt per kilometer kjørt samtidig som det er enkelt og oversiktlig for leietaker. Hvor mange kilometer som er inkludert i et leieforhold avhenger av leieforholdets varighet.

  Slik fungerer kilometermodellen: 

  Første time gir 40 km, deretter 20 km per time inntil åtte timer. 

  • 3 timer = 80 km
  • 4 - 8 timer = + 20 km per time
  • 1 dag = 200 km
  • 2 - 5 dager = + 200 km per dag
  • 6 -15 dager = + 100 km per dag
  • Maks = 2000 km

  Eksempel: Et leieforhold på 7 dager vil få 1200 km. inkludert (5 dager x 200 km+ 2 dager x 100 km).

  Ekstra kjørte kilometer

  Som utleier setter du selv prisen leietaker skal betale per kilometer dersom de kjører lenger enn det som er inkludert. Sørg for at du setter en pris som er riktig i henhold til din bil; antatt verdi, alder, etc. De fleste bilene ligger rundt 3-4 kr per kilometer.

 • Før utleie

  Betaling

  Gi aldri fra deg bilen eller kontaktinformasjonen din uten å ha fått bekreftelse på at leietaker har betalt. En reservasjon foreligger aldri før et leieforhold er bekreftet betalt. Nabobil.no har ikke mulighet til å påvirke avtaler som er gjort utenom vårt system og forsikringen vår vil heller ikke gjelde om ikke betalingen skjer gjennom oss.

   

  Henting og levering av bilen

  Før leieforholdet starter, må dere avtale hvordan leietaker skal hente nøkkelen til bilen din. Dette kan dere gjøre i meldingstråden på Nabobil.no. Etter at leietaker har betalt vil dere får tilgang på kontaktinformasjonen til hverandre.

  Når du leverer fra deg bilen skal du:

  1) Gå over den med leietaker for å sikre at han/hun forstår alle sider ved bilen.

  2) Kilometerstand og bensin-status fylles inn appen vår. Dette fylles inn av leietaker i et elektronisk henteskjema som finnes i samtalen mellom dere. Det er kun leietaker som har tilgang på dette skjemaet.

  3) Ta bilder av alle 4 sider av bilen, gjerne også innvendig. Dette kan enkelt gjøres i samtalen med leietaker. 

  4) Sikre at alle eksisterende skader er dokumentert slik at leietaker ikke blir holdt ansvarlig for det.

   

  Forsikring + bilder

  Som utleier er du forsikret av If Forsikring. Kaskoskader som har oppstått på kjøretøyet under leieforholdet er leietaker ansvarlig for å dekke med egenandel.

  For å sannsynliggjøre at skaden har oppstått under leieforholdet må det fremvises dokumentasjon i form av vedkjennelse fra leietaker eller bilder. Vi krever at det tas bilder, både før og etter leieforholdet av:

  • Bilder av bilen
  • Eventuelt interiør og bagasjerom

  Som utleier har du bevisbyrden på din side, så det er viktig at man passer på å dokumentere bilens stand både før og etter leieforholdet.

  Foreligger det ikke nok dokumentasjon på at skaden har oppstått under leieforholdet har du ingen krav på erstatning.

  Om du har lastet ned Nabobil-appen kan bildene enkelt tas med kamerafunksjonen i samtalen med leietaker. Da slipper du samtidig å fylle plassen på din mobil med bilder av bilen din.

   

  Kansellering 

  Som utleier ber vi om at du overholder kanselleringsvilkårene om å kansellere før det er 24 timer igjen til leieforholdets start.

 • Under utleie

  Forlengelse av leieforhold 

  Under leieforholdet kan det hende at leietaker ønsker å leie bilen din lenger enn planlagt. Leietaker kan da sende en forespørsel om forlengelse av leieforholdet i samtaletråden mellom dere to. Etter at leietakeren har bedt om ønsket forlengelse vil du få opp en ny forespørsel som du kan velge å akseptere eller avslå. Dersom du avslår må leietaker leverer bilen som først avtalt.

  Det er viktig med tanke på forsikringen at forlengelsen av leieforholdet gjøres på denne måten. En muntlig avtale om forlengelse av leieforholdet vil med andre ord ikke være gyldig ved et eventuelt uhell. I tillegg vil en utvidelse sikre at du får betalt for den ekstra perioden bilen er utleid. 

   

  Leietaker kansellerer midtveis i leieperioden 

  Hvis leietaker ønsker å avbryte leieforholdet etter det har startet, kan han/hun gjøre det hvis ønskelig med forbehold at du har mulighet til å overta bilen igjen. Leietaker vil da måtte betale for de 7 påfølgende dagene og vil få refundert for eventuelle resterende dager.

  Eksempel:
  En leietaker har leid bilen din i 15 dager. Etter dag 7 kontakter leietaker deg og sier at leieforholdet må avbrytes da de ikke har behov for bilen resten av leieperioden. De vil dermed måtte betale for de neste 7 dagene og vil få refundert for den siste dagen.

  Ønsker leietaker å avbryte leieforholdet fordi bilen ikke er kjørbar eller han/hun har blitt feilinformert om bilens stand og spesifikasjoner forbeholder vi oss retten til å refundere leiesummen i sin helhet til leietaker. I så tilfelle har du fortsatt krav på betaling for bompenger og drivstoff brukt under leieforholdet.

   

  Du må avbryte utleien midtveis i leieforholdet

  Hvis du som utleier er nødt til å avbryte et leieforhold etter det har startet fordi du trenger bilen selv vil du kunne kreve at leietaker leverer tilbake bilen innen rimelig tid. Leietaker vil få refundert pengene for den gjenstående tiden av leieforholdet. Du vil fortsatt ha krav på utbetaling for den gjennomførte tiden av leieforholdet, bompenger og drivstoff.

  Ønsker du å avbryte et leieforhold fordi leietaker har gjort alvorlige brudd på vilkårene for bruk av tjenesten, ber vi om at du kontakter oss her

   

 • Etter utleie

  Levering

  1) Gå over bilen og ta bilder

  Ifølge Nabobil sine vilkår er du som utleier pliktig til å ta bilder av bilens fire sider (foran, venstre, høyre, bak) ved leieforholdets slutt. Dette er for å sikre at eventuelle skader som har oppstått under leieforholdet blir dokumentert. Ved en eventuell skadesak vil bevisbyrden ligge hos deg om ikke andre bilder foreligger. Vi anbefaler at du laster opp bildene i samtalen mellom deg og leietaker. Dersom dette ikke lar seg gjøre kan du beholde de på din mobiltelefon.

  2) Se til at leietaker fyller inn leveringsskjemaet

  Ved levering fylles det inn beløp for bompenger, ny kilometerstand ved levering og drivstoffnivå ved levering. Ekstra kostnader for leietaker som ekstra kjørte kilometer og bompasseringer vil bli belastet automatisk ved innsending av skjemaet. Hvis det har blitt ført opp feil beløp for bompenger kan du laste opp en oversikt her

  3) Skriv en anmeldelse av leieforholdet

  Når leveringsskjemaet er fylt ut og leieforholdet er ferdigstilt, vil du få muligheten til å skrive en tilbakemelding og rangere leietaker. Denne anmeldelsen vil ikke bli synlig før leietaker også har skrevet en tilbakemelding og rangert deg. Vær ærlig og rettferdig, også om du har hatt et dårlig leieforhold.

   

  Antall kjørte kilometer

  Når leietaker registrerer bilen din som levert i leveringsskjemaet blir vedkommende bedt om å legge inn kilometerstand. Systemet vil regne ut hvor langt leietaker har kjørt under leieforholdet basert på kilometerstand registrert ved avhenting av bilen. Dersom tillatt kjørelengde er overskredet vil leietaker bli belastet ekstra per kilometer kjørt basert på den satsen du har oppført i din bilannonse. Dersom du ikke har gjort endringer vil leietaker bli belastet 2 kr. per kilometer.

  Hvis du oppdager at leietaker har registrert noe feil ber vi om at du kontakter oss her.

 • Hva hvis bilen blir levert tilbake skitten?

  Leietaker er ansvarlig for at bilen leveres tilbake i samme stand som da den ble hentet. Å levere bilen tilbake i minimum samme stand som ved henting innebærer blant annet at man ikke lar søppel ligge igjen i bilen, samt vaske bilen om det har blitt kjørt på veier eller steder som har gjort bilen møkkete.

  Hvis leietaker ikke opprettholder avtalen om å levere bilen tilbake i samme stand som ved henting ber vi utleier og leietaker gjøre opp for dette privat. Dette kan enkelt gjøres ved at leietaker overfører penger for vask i etterkant av leieforholdet.

  Røyking er forbudt i biler registrert for utleie på Nabobil.no, med mindre utleier har indikert at dette er tillatt i sin bilannonse. Transport av kjæledyr er heller ikke lov uten utleier sitt samtykke.

  Hvis utleier og leietaker ikke kommer til enighet angående kompensasjon for vask forbeholder Nabobil.no seg retten til å belaste/fakturere følgende beløp av leietaker der rengjøring er mangelfull eller har uteblitt.

  Utvendig vask for inntil 300,-
  Innvendig vask for inntil 300,-

  For leietakers trygghet belastes ikke disse beløpene uten at det foreligger dokumentasjon.

  Ta kontakt her hvis du har spørsmål.

 • Hvem kan leie bilen?

  Aldersgrensen for å leie bil via Nabobil.no er 20 år for alle ordinære biler.

  Hvis man ønsker å leie en bil som har 250 hestekrefter eller mer, er man nødt til å være over 30 år. Det er ditt ansvar som utleier å se til at riktig antall hestekrefter står i spesifikasjonen til bilen. Dette finner du under "Mine biler" og deretter "Spesifikasjoner" i menyen til venstre.

 • Utleie av elbil

  Elbiler er miljøvennlige og svært populære på Nabobil.no. Ved å leie ut elbilen din bidrar du til at folk velger et miljøvennlig alternativ og du tjener i tillegg en slant med penger på det!

  I likhet med utleie av bensin- og dieseldrevne biler er leietaker pliktig til å lade bilen til samme nivå som ved overtakelse. Vi anbefaler likevel at dere inngår en avtale dere imellom om hva som forventes ved levering.

  Vi ber om at du som utleier ikke leverer fra deg bilen med mindre enn 50 % strøm på bilen. Dette for minimere risikoen for at bilen blir kjørt tom for strøm og sørge for at leietaker slipper å starte leieforholdet med å lade bilen.