Ofte stilte spørsmål

 • Hva er inkludert i leieprisen?

  På forhånd betaler du for:

  • Leiepris: Utleier setter satsen for bilen
  • Kjørelengde: se oversikt over kilometer som inkluderes
   • 1 time = 40 km.
   • 2 - 8 timer = +20 km. per time
   • 1 dag = 200 km.
   • 2 - 5 dager = +200 km. per dag
   • 6 -15 dager = +100 km. per dag
   • max = 2000 km.
  • Forsikring og veihjelp: Full kasko for alle leieforhold
  • Leiegebyr: Et gebyr (gjennomsnittlig 50 kr) per leieforhold som hjelper oss med å drive plattformen.
  • Redusert egenandel (valgfritt): Legg til dette valget for å redusere egenandelen du må betale ved en eventuell skade eller ulykke.
   Totalprisen avhenger av flere faktorer, som for eksempel varighet og forsikringspris (avhengig av bilkategori).

   

  Etter leieforholdet betaler du for:

  • Drivstoff: Hvis du returnerer bilen med et lavere drivstoffnivå enn da leieforholdet startet, blir du belastet for drivstoffet som mangler.
  • Ekstra kjørelengde: Hvis kjørelengden din overskrider inkludert kjørelengde, blir du belastet for det overskytende. Prisene varierer mellom bilene, normalt 2-6 kr per km.
  • Tilleggsgebyrer: Du vil pådra deg ekstra kostnader hvis du returnerer bilen for sent, skitten, eller langt unna stedet det var meningen du skulle returnere den.

   OBS: Hos Nabobil er alle andre valgmuligheter gratis. Det vil for eksempel ikke koste noe ekstra å legge til en ekstrasjåfør.
 • Leietaker sitt ansvar

  Ved skade 

  Hvis du skader bilen må det fylles ut et skademeldingsskjema. Det er viktig at skademeldingsskjemaet blir fylt ut så raskt som mulig etter at ulykken har inntruffet. 

   

  Etterfylling av drivstoff

  Leietaker er ansvarlig for å levere tilbake bilen med minimum samme drivstoffnivå som ved henting med mindre annet er avtalt med utleier. 

  Ved henting og levering registrerer leietaker drivstoffnivå i henhold til til en skala fra 0% - 100%. Nabobil.no forbeholder seg retten til å belaste leietaker for drivstoff i etterkant av leieforholdet hvis det viser seg at det ikke er etterfylt drivstoff, og det blir ettersendt dokumentasjon. 

  Kostnaden for drivstoff beregnes til 25 kr per manglende liter. 

   

  Vask og rengjøring av bilen 

  Som leietaker er du ansvarlig for at bilen leveres tilbake i samme stand som da du hentet bilen.

  Røyking er forbudt i biler registrert for utleie på Nabobil.no. Transport av kjæledyr er heller ikke lov uten utleiers samtykke. Å levere bilen tilbake i minimum samme stand som ved henting innebærer blant annet at du ikke lar søppel ligge igjen i bilen og at du rydder opp i eventuelle parkeringsbøter. Det vil også si at du er ansvarlig for å vaske bilen om du har kjørt på veier eller steder som har gjort bilen møkkete. 

  Nabobil.no forbeholder seg retten til å belaste/fakturere følgende beløp av leietaker der rengjøring er mangelfull eller har uteblitt.

  - Utvendig vask for inntil 300,-
  - Innvendig vask for inntil 300,-

  For leietakers trygghet belastes ikke disse beløpene uten at det foreligger dokumentasjon. 

   

  Piggdekk 

  Fra 1. november til 8. april må du betale ekstra gebyr for å kjøre med piggdekk i hele Oslo kommune. Det finnes flere biler på Nabobil.no som har piggdekk, og det er viktig at disse gebyrene blir betalt av leietakere som kjører innenfor Oslo. I noen tilfeller har utleiere allerede betalt for denne avgiften så vi anbefaler å ta en prat med utleieren om dette i forkant av leieforholdet slik at man ikke ender opp med å betale dobbelt. Hvis utleieren ikke har betalt piggdekkgebyr trenger man kun å betale for dagene man kjører leiebilen innenfor Oslo. 

   

  Mer om piggdekkgebyr og hvordan man betaler for dette kan du lese her: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/piggdekkgebyr/#toc-4

 • Hva kan jeg tjene på utleie?

  Vi tar utgangspunkt i prisene du setter for å beregne hva leietakeren skal betale, og hvor mye du vil tjene. Det er et administrasjonsgebyr på 20 % for biler med Nabobil Uten Nøkkel. 20 % gjelder også for biler uten denne teknologien frem til 21. mai 2021. Fra 22. mai 2021 vil administrasjonsgebyret øke til 25 % for biler som ikke har Nabobil Uten Nøkkel.

  Du vil altså få utbetalt hhv. 80 % eller 75 % av prisen du har satt i bilannonsen, avhengig av om bilen har nøkkelfri teknologi eller ikke. 

  Du finner mer informasjon om hva leietakeren betaler, her.

  Bompenger og drivstoff belaster vi ikke administrasjonsgebyr på. 

 • Ekstra sjåfører

  For at forsikringen skal gjelde må ekstra sjåfører registreres i forkant av leieforholdet.

  Som leietaker kan du registrere flere sjåfører på ditt leieforhold gjennom både nettsiden og appen. Når leieforholdet er betalt vil du kunne legge til ekstra sjåfør fra samtalen du har med utleier. 

  For å kunne legges til som ekstra sjåfør må personen innfri de samme kriteriene som leietaker. Du finner informasjon om dette her.

   

 • Hva er kravene for å leie bil?

  For å leie bil hos oss, må du:

  • ha gyldig førerkort klasse B
  • godkjennes i kredittsjekk gjennomført av Bisnode (minimum score 19/100)
  • være minimum 20 år gammel for å leie ordinære biler
  • være minimum 30 år gammel for å leie biler som har 250 hestekrefter eller mer.
  • verifisere din identitet med BankID eller førerkort og pass
  • verifisere ditt telefonnummer via SMS
  • leietakere under 26 år må betale et ung sjåfør gebyr på 100,- per påbegynte leiedøgn. 

  NB: Selv om du oppfyller alle kravene over, forbeholder vi oss retten til å nekte leietakere medlemskap hos Nabobil.no.

  Om bil leies uten at vilkårene er innfridd vil leieforholdet kanselleres umiddelbart og leietaker vil ikke få refundert pengene.

   

 • Utbetaling av leieforholdet

  Utbetaling skjer når leieforholdet er ferdigstilt. Det er derfor viktig at man som utleier følger opp at leietaker registrerer bilen som hentet og levert. 

  Det tar vanligvis 3-5 virkedager fra leieforholdet er ferdigstilt til pengene er på kontoen din. Det blir ikke foretatt utbetalinger i helgene eller på helligdager. Viser til våre vilkår punkt 5:
  Leietaker betaler den fastsatte utleieprisen til Nabobil. Nabobil mottar betaling på dine vegne, og overfører beløpet som er mottatt til deg med fradrag av utleiegebyret innen 14 dager etter utløpet av fastsatt leieperiode.

  For å motta utbetaling må du registrere kontonummer, adresse og godta betalingsløsningen vår (Stripe) sine vilkår for utbetaling. Dette gjør du her.

  Brukere som har tjent over 10 000 kr vil bli bedt om å laste opp id-dokumentasjon(f.eks. førerkort) til Stripe for å bekrefte deres identifikasjon. Bilde som lastes opp må være av god kvalitet og i farger.

  Dersom du endrer ditt kontonummer ber vi om at du oppdaterer dette i din Nabobil profil slik at vi betaler til riktig konto.

  Når leietaker har ferdigstilt leieforholdet vil du motta en e-post med kvittering, som gir en full oversikt over utbetalingen som blir gjort. 

   

 • Bompenger, drivstoff og bøter

  Bompenger

  Leietaker er ansvarlig for å skrive inn bompengebeløp i leveringsskjemaet ved levering av bilen. Det blir anbefalt å benytte en bompengekalkulator om man ikke har kontroll på passeringene man har vært gjennom. Beløpet som fylles inn blir trukket fra betalingskortet til leietaker, og pengene blir utbetalt til deg. Det belastes ikke administrasjonsgebyr på bompenger.

  Om leietaker ikke vet hva han/hun skylder i bompenger, kan du som utleier laste opp en oversikt over antall passeringer og beløp. Bruk funksjonen "eksporter til fil" på AutoPASS → Min side  for å eksportere data for perioden du ønsker oppgjør for. Last deretter opp csv filen på vår side for bompengeoppgjør.

  Dersom du ikke har AutoPASS i din bil, kan du laste opp krav for bompasseringer i løsningssenteret. Pass på at vedlegget du laster opp inkluderer registreringsnummer, tidspunkt for passeringer og beløp. 

   

  Drivstoff

  Leietaker er ansvarlig for å levere tilbake bilen med minimum samme drivstoffnivå som ved henting, med mindre annet er avtalt med utleier. 

  Ved henting og levering registrerer leietaker drivstoffnivå på en skala fra 0% - 100%. Dersom leietaker ikke fyller drivstoff regnes det 25 kr per manglende liter.

  Nabobil belaster ikke administrasjonsgebyr for drivstoff og pengene tilfaller utleier i sin helhet. 

   

  Bøter

  Det er leietakers ansvar å rydde opp i eventuelle bøter som har oppstått under leieforholdet. Hvis leietaker varsler oss eller deg og betaler den selv, trenger du ikke å tenke mer på det.

  Hvis du finner en parkeringsbot på bilen eller boten blir sendt til deg, kan du laste den opp på løsningssenteret. Leietaker får da mulighet til å akseptere kravet og bli trukket for dette. Du får pengene igjen på neste utbetaling fra oss. Dersom leietaker ikke svarer på kravet, vil kravet eksaleres til kundeservice. Husk at vi må se dato og tidspunkt for boten samt årsak for at du skal få full refusjon. Du må selv passe på å betale faktura innen fristen, slik at det ikke påløper forsinkelsesgebyrer. 

   

  Ikke betalt parkeringsavgift etter levering: Dersom leietaker parkerer et sted som krever betaling må leietaker gi beskjed til utleier om at avgift må betales i løpet av 24 timer. Om bot er skrevet ut før 24 timer er utløpt er leietaker ansvarlig.

   

  Feilparkering ved levering: For feilparkering bør leietaker holdes ansvarlig så lenge bot er skrevet ut innenfor 48 timer etter at bilen er levert.

   

  Vær oppmerksom på at Nabobil.no er ikke ansvarlig for avgifter lagt på ubetalte bompenger eller parkeringsbøter.


  Dersom du har mottatt en fartsbot kan du sende den til oss. Vi vil hjelpe deg med å omadressere denne boten via politiets ATK-senter, slik at den tilfaller riktig person.

 • Egenandeler og redusert egenandel

  Som leietaker er du juridisk forpliktet til å betale egenandel dersom bilen blir skadet mens du leier den. Merk at du blir belastet med egenandel per skadetilfelle. 

  Leietaker er ansvarlig for følgende egenandeler:

  • Kaskoskader           12 000 kr.
  • Ansvar                    12 000 kr.
  • Brann/tyveri            12 000 kr.
  • Glasskader               2 500 kr.

  Redusert Egenandel

  Det er mulig å betale for redusert egenandel inntil bilen er hentet. Dette kan du gjøre når du legger inn betalingen for leieforholdet. Her kan du velge mellom to alternativer:

  • 6000 kroner egenandel (100 kr per dag for ordinære biler, 120 kr per dag for varebiler)
  • 2000 kroner egenandel (150 kr per dag for ordinære biler, 200 kr per dag for varebiler)

  NB! Om reparasjonskostnadene er lavere enn egenandelen vil du kun faktureres for beløpet det koster å reparere skaden.

 • Kansellering

   

  Før leieforholdet starter:

  Leietaker kan kansellere et leieforhold gebyrfritt så lenge det er mer enn 24 timer før leieforholdet starter.

  Hvis leietaker kansellerer et leieforhold hvor det er mellom 24 og 12 timer til leieforholdet starter, mister du beløpet for inntil 3 dager av leieforholdet. Eksempel: Hvis leieforholdet opprinnelig varer i 7 dager må du ved kansellering betale for 3 dager av leieforhold. Beløpet for de resterende 4 dagene vil du få refundert.

  Dersom du kansellerer et leieforhold og det er mindre enn 12 timer til leieforholdet starter, mister du hele beløpet inntil 7 dager. Beløpet for de resterende dagene vil bli refundert.

  Automatisk aksept:

  Om leieforholdet er booket med automatisk aksept kan leieforholdet kanselleres dersom det er mindre enn 1 time etter bestilling.

  Under leieforholdet:

  Dersom du kansellerer under et leieforhold må du betale for de 7 påfallende dagene etter at leieforhold er kansellert. Beløpet for de resterende dagene vil bli refundert.  

  Refusjon av innbetalt beløp:

  Ved kansellering blir beløpet automatisk refundert til ditt betalingskort. Pengene vil være tilbake på konto i løpet av 3-5 virkedager. 

  Brudd på våre vilkår:

  Om bil leies uten at vilkårene for leietaker eller ekstra sjåfør er innfridd vil leieforholdet kanselleres umiddelbart og leietaker vil ikke få refundert pengene.

 • Hvorfor gjør Nabobil en kredittvurdering av meg?

  Det gjennomføres en kredittsjekk av alle våre leietakere med krav om en score på minimum 10/100. Dersom din score er lavere eller du har betalingsanmerkninger vil du ikke få mulighet til å bruke Nabobil.no som leietaker. Dette inkluderer å være ekstra sjåfør ved et leieforhold.

  Nabobil.no tar på seg et stort ansvar når det inngås en leieavtale gjennom plattformen; selskapet forplikter seg til å dekke og kreve inn utgifter for bompenger, ekstra kjørte kilometer, drivstoff, mm. til utleier. I tillegg forplikter Nabobil.no seg til å betale og kreve inn eventuell egenandel til forsikringsselskapet i tilfelle skade. På dette grunnlaget forbeholder Nabobil.no seg retten til å kredittvurdere alle brukere av tjenesten. Du vil motta et gjenpartsbrev etter at kredittvurdering er gjort. 

  NB: Dersom du har aktivert kredittsperre må denne oppheves før du kan få en ny vurdering. Det er Bisnode som gjennomfører alle våre kredittsjekker. Ved oppheving av sperre ber vi deg ta direkte kontakt med Bisnode (www.bisnode.no). Gi beskjed til oss når kredittsperren er hevet, så kan vi gjøre en ny sjekk.

  Av hensyn til personvern ser vi kun om du har bestått eller ikke bestått kredittsjekken. For spørsmål om din kredittscore og hva som har blitt lagt vekt på i vurderingen kan du kontakte Bisnode.

  Ytterligere spørsmål om kredittvurdering kontakt oss her.

 • Endringer i leieforholdet

  Forlengelse/endring på dato eller klokkeslett

  Det er viktig at man som leietaker endrer leieforholdet dersom det er avtalt endringer for hente- eller leveringstidspunkt. Forsikringen gjelder kun for den leieperioden som er betalt for.

  Det er alltid lurt å forhøre seg med utleieren om det passer å gjøre de aktuelle endringene. Hvis dere er enige om at de nye tidene passer kan du enkelt sende en forespørsel til utleieren om endringene. Dette kan man gjøre både i appen og på nettsiden:

  Nettsiden:
  På nettsiden kan du forlenge leieforholdet ved å gå inn på samtaleloggen med utleieren, og trykke på "Endre" knappen på høyresiden ved enten hentetidspunktet eller leveringstidspunktet. Når du har tastet inn det nye hente- eller leveringstidspunktet trykker du på "Be om endring" og da kan utleieren godkjenne forespørselen din om den nye endringen. Obs! man kan kun forlenge leieforholdet, man kan ikke gjøre det kortere.

  Appen:
  I appen kan du forlenge leieforholdet ved å gå inn på samtaleloggen med utleieren, og trykke i  øverst i høyre hjørne. Deretter velger du på tidspunktet for levering. Etter du har trykket på tidspunktet for leieforholdet får du opp alternativet "Endre tidspunkt". Deretter velger du det nye ønskelige tidspunktet og videre trykker du på "Send". Da vil utleieren kunne godkjenne forespørselen om den nye endringen. 

   Obs! Leietaker har plikt til å forlenge leieforholdet om de ikke leverer til avtalt tid, da forsikringen ikke gjelder utover leveringstidspunktet som er avtalt på nabobil.no. 

   

  Sen levering

  Om leietaker leverer bilen senere enn avtalt uten å forlenge leieforholdet vil det påløpe forsinkelsesgebyrer.

  Hvis bilen returneres mindre enn 24 timer etter avtalt leveringstidspunkt: et gebyr på kr 50 per hele time.
  Hvis bilen returneres mer enn 24 timer etter avtalt leveringstidspunkt: et gebyr på kr 1200 for første døgn, og deretter et gebyr på kr 300 per døgn.

  Gebyrene kommer i tillegg til leieprisen som er satt av utleier. 

   

  Jeg vil avbryte leieforholdet 

  Hvis du ønsker å avbryte leieforholdet under leieperioden har du mulighet til å gjøre dette om utleier har mulighet til å overta bilen ved det aktuelle tidspunkt. I tråd med våre kanselleringsvilkår så blir du belastet for de 7 påfallende dagene etter du avbryter leieforholdet.

  Dette er fordi bilen stått blokkert i utleiers kalender i i den avtalte leieperioden. Utleier har dermed risikert å miste leieforhold pga dette.

  Er det en spesiell grunn til at du ønsker å avbryte leieforholdet, for eksempel at bilen ikke er kjørbar eller at du har blitt feilinformert om bilen av utleier, ber vi om at du kontakter oss her.

   

  Utleier vil avbryte leieforholdet 

  Utleier har full rett til å avbryte et leieforhold dersom du som leietaker bryter med Nabobil.no sine vilkår og/eller utgjør en fare for bilen du har leid og andre medtrafikanter og fotgjengere. Hvis dette er tilfelle vil en representant fra Nabobil.no kontakte deg for å avtale sted der bilen tilbakeleveres til utleier og leieforholdet avsluttes umiddelbart. Vi forbeholder oss retten til å fjerne din profil fra Nabobil.no hvis vi får slike opplysninger. 

  Utover dette kan det være aktuelt for utleiere å avbryte et leieforhold dersom vedkommende plutselig har behov for egen bil pga nødssituasjon eller annet. Vi ber om forståelse for slike utenforstående hendelser. I så tilfelle vil Nabobil.no hjelpe deg som leietaker med å skaffe en ny bil dersom dette er nødvendig. Du vil kunne forvente å få refundert penger for minimum den gjenstående delen av det avtalte leieforholdet. 

  Kontakt oss her