Slik fungerer renhold og gebyrer

Artikkel oppdatert ‪11/03/2024‬

Det er ditt ansvar å sørge for at bilen er ren og trygg å kjøre for leietakere. Til gjengjeld må leietakere levere bilen tilbake i samme tilstand som ved henting. Selv om de ikke er pålagt å vaske bilen etter hvert leieforhold skal de ikke levere bilen vesentlig mer skitten enn den var da de hentet den.

Dersom leietaker leverer bilen og den er vesentlig mer skitten enn ved henting kan du be om kompensasjon for tiden du må bruke på å vaske bilen din.

Du har 48 timer etter endt leieforhold på å be om kompensasjon. Gå til dine avsluttede leieforhold > velg leieforholdet > “Be om kompensasjon for skitten bil.” Vi vil sammenligne bilder fra henting og levering for å avgjøre om du har krav på kompensasjon eller ikke.

Vi behandler ikke henvendelser per epost om kompensasjon for vask. Du er nødt til å kreve kompensasjon direkte via leieforholdet på nettsiden eller i appen. På denne måten sørger vi for at bilder lastet opp er lagret med riktig metadata og at vi vet når bildene er tatt.

Rengjøringsgebyrer

Beløpet som belastes leietaker avhenger av hvor skitten bilen er. I noen tilfeller er det administrasjonsgebyr inkludert i gebyret for å dekke kostnadene for at våre medarbeidere håndterer denne typen henvendelser- Administrasjonsgebyret lar oss garantere for din utbetaling når det ikke er mulig å belaste leietaker direkte.

Vårt team bestemmer hvilke av gebyrene som skal benyttes basert på hvor skitten bilen er:

Litt skitten

  • Leietaker betaler: 150 kr til deg. Ingen administrasjonsgebyr.
  • Leietaker har benyttet bilen på vanlig måte, men levert den litt mer skitten enn den var ved henting. Det vil ikke ta mye tid å klargjøre bilen på nytt. For eksempel: kan bilen spyles av utvendig.

Middels skitten

  • Leietaker betaler: 300 kr til deg + 50 kr administrasjonsgebyr til Getaround
  • Leietaker har levert bilen vesentlig mer skitten enn ved henting. Det vil ta noe mer tid å klargjøre bilen på nytt. For eksempel: Det har satt seg skitt eller gjørme på bilen utvendig som krever grundig avspyling og vask.

Veldig skitten

  • Leietaker betaler: 600 kr til deg + 200 kr administrasjonsgebyr til Getaround
  • Dette gjelder kun innvendig i bilen. Leietaker har ikke benyttet bilen på en normal måte og etterlater seg bilen uten å ha gjort noen innsats for å få den ren. For eksempel: setene har fått flekker, annen skitt har satt seg.

Røyking

  • Leietaker betaler: 450 kr til deg + 50 kr administrasjonsgebyr til Getaround
  • Hvis mulig send oss bilder som viser at det har blitt røyket i bilen (aske, sneiper eller lignende)

Dersom det trengs profesjonell rens av bilen må du sende oss bilder av tilstanden til bilen samt et tilbud fra et bilvaskeri som viser kostnad for rens. Vent til du har fått svar fra oss før du gjennomfører rens slik at du er sikker på at du får refundert pengene. I slike tilfeller refunderer vi den faktiske kostnaden for rens av bilen og standard rengjøringsgebyr gjelder ikke.

Var artikkelen til hjelp?